Λαμπρός εορτασμός στο πανηγύρι του Ι.Ναού Αγ. Βασιλείου Γλαύκου Πατρών (συνοικία Παπαθωμά)

Με λαμπρότητα και τάξη, ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου Γλαύκου Πατρών, εόρτασε πανηγυρικά  και εφέτος την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Επισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.  

Την παραμονή της εορτής, Σαββάτο 31η  Δεκεμβρίου  τελέστηκε ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ ́ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεώς μας, π. Παΐσιο Γρίβα, ιερομόναχο της Ι. Μονής Παναγίας Γηροκομίτισσας.  

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 1η  Ιανουαρίου 2023, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου εχοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Αντί κηρύγματος, στο πυκνό εκκλησίασμα, ανεγνώσθη μετά τον καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Βασίλειο Μπακογιάννη, η Πρωτοχρονιάτικη Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος  εν συντομία ανεφέρθη στα ουσιώδη χαρακτηριστικά της θαυμαστής ζωής του Ουρανοφάντορος Μεγάλου Βασιλείου, στους ασκητικούς του αγώνες, στο άκαμπτο φρόνημά του εναντίον των ασεβών ηγεμόνων, στην φιλανθρωπία του και την εν γένει αγιωτάτη βιοτή και πολιτεία του.

Συλλειτούργησαν μαζί του ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Σαββόπουλος, ο  Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεώς μας π. Βασίλειος Μπακογιάννης και οι ιεροδιάκονοι: Παναγιώτης Λάγιος και Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ετελέσθη ο Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής της Περιτομής του Κυρίου μας  και η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Βασίλειο.

Αξιοσημείωτη ήταν  η προσέλευση μεγάλου πλήθους πιστών στις ιερές ακολουθίες και καθ΄όλη την διάρκεια του διημέρου της πανηγύρεως, για να προσκυνήσουν τον τιμώμενο Άγιο  και να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις. 

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στο Πανηγύρι μας και ευχόμαστε από καρδίας, η Χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, δια πρεσβειών του εν αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, να φωτίζει την πορεία όλων μας τη νέα χρονιά, ώστε να φέρουμε πλούσιους πνευματικούς καρπούς, προς δόξαν Θεού και έπαινο της Εκκλησίας μας. Αμήν.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s